woensdag 19 september 2018

Vreemd...

Dit hebben we tijdens het verzamelen nog niet gezien: een bloemenlepeltjes met voorop DE en de naam van de bloem aan de achterkant. Misdruk of aparte serie?






zaterdag 15 september 2018

Mooie vondsten op een tripje naar het Noorden
(kringloop Dokkum en Markt Leeuwarden)

Eindelijk 2 palmet / waaier lepeltjes


Suikerschep schepenserie


klontjestang klassiek


Én: het minitangetje bij het zoetjespotje (Empireserie)



Ik moet het boekwerk maar weer eens aanpassen...



zaterdag 25 augustus 2018

Vanaf het begin - toen we de eerste teacaddy ('Indian tree') vonden - hebben we naar het bekende '2e exemplaar' gezocht. Nu we dat eindelijk gevonden hebben (de roze versie) zitten we met vier gemerkte caddies: in het afgelopen jaar hebben we namelijk nóg twee uitvoeringen gevonden. Een vreemde set, maar wel bijzonder...






dinsdag 31 juli 2018

Opening, uitleg en een vraag om hullup

Eigenlijk heel toevallig zijn we in de 'wereld van de Douwe Egberts Geschenken' terechtgekomen.

Al bijna twee jaar alweer bezoeken we rommel- en brocantemarkten en kringloopwinkels op zoek naar vooral lepeltjes, verzilverd spul en wat andere dingen. 
Ook kijken we rond op Marktplaats om kennis op te doen. Het lijkt er op dat er nergens een volledig overzicht is van wat er allemaal is uitgegeven.

Met hulp van anderen, én met oude geschenkenboekjes proberen we zelf dat overzicht te krijgen. Leuk om te doen en ... alle hulp is welkom.

Om het simpel te houden heb ik onze verzameling in een 'boekje' gestopt, dat hier als PDF te lezen en downloaden is. Later kan ik in 'berichten' wat dieper ingaan op losse onderdelen.

Het zou leuk zijn als u reacties geeft, dat kan eventueel per mail naar deverzamelaar at fastmail.fm

Een opmerking nog: we kopen niet op Marktplaats en de prijzen die u ziet hebben we zelf betaald en zeggen dus niets over de waarde...